Mijn favorieten

Verkoop

Elzen Maas Makelaars weten als geen ander dat bij de verkoop van een woning veel komt kijken. Wat is een realistische vraagprijs? Hoe kan uw woning zich onderscheiden in het enorme aanbod? Hoe zit het met oplevering, overdracht en juridische afhandeling? Allemaal zaken die Elzen Maas Makelaars samen met u gaat bekijken en bespreken. Stap voor stap. Hun kennis en expertise maken het verkooptraject helder en overzichtelijk.
 
Het Traject

1. Vertrouwen
Het is belangrijk dat u zich prettig voelt bij uw makelaar. Elzen Maas Makelaars vinden het belangrijk dat er vertrouwen is. Daarom is een kennismakingsgesprek altijd de start van het traject. Hierin worden duidelijke afspraken gemaakt en wederzijdse verwachtingen uitgesproken.

2. Reële vraagprijs
De eerste stap bij de verkoop van uw woning is onderzoek en inventarisatie om een reële vraagprijs vast te stellen. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de vraagprijs zoals locatie en onderhoudsstatus. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om kadastraal onderzoek, bodemonderzoek en/of een bouwtechnokeuring uit te voeren. Zo komt u, net als de koper van uw woning, niet voor onaangename verrassingen te staan.

3. Presentatie
De welbekende uitspraak: je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken, geldt zeker bij het presenteren van uw woning. Een potentiële koper oriënteert zich op de website van Elzen Maas Makelaars en/of www.funda.nl. Het is dus belangrijk dat de foto’s aansprekend zijn. De makelaar maakt zelf uitstekende foto’s maar deze kunnen ook worden gemaakt door een interieurstylist. Een tip die zeker niet over het hoofd mag worden gezien: zorg voor een nette, opgeruimde en sfeervolle woning.

4. Bezichtiging en onderhandeling
Bij een interessante vraagprijs en een goede presentatie van uw woning zal de potentiële koper niet ver van huis zijn. Dat betekent dat er via de makelaar, uiteraard in gezamenlijk overleg, bezichtigingen kunnen worden gepland. Het is niet gebruikelijk dat de verkoper hierbij aanwezig is. De makelaar draagt zorgt voor een gedegen rondleiding en optimale en eerlijke informatievoorziening ten behoeve van een positieve vertegenwoordiging van uw woning. Het is aan de eventuele koper om na deze bezichtiging al dan niet een bod te doen. Samen met u bespreekt de makelaar de verkoopstrategie ten behoeve van een reëel tegenbod, met als doel het beste uit de onderhandeling te halen.

5. Verkoop en afhandeling
Als uw woning is verkocht zorgt Elzen Maas Makelaars voor een correcte en vlotte afhandeling, zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen


       

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring